Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η κόρη ενός στρατιωτικού γράφει για το τι της στέρησε η υπηρεσία!

Η κόρη ενός στρατιωτικού γράφει για το τι της στέρησε η υπηρεσία!

Για όσους ακόμη δεν καταλαβαίνουν τους λόγους που οι στρατιωτικοί αισθάνονται κατάφωρα αδικημένοι από τις περικοπές αλλά και τις συκοφαντίς περί "προνομιούχων" που δέχονται τρία χρόνια καλό,το κείμενο μιας κόρης στρατιωτικού εξηγεία πολλά. Τα πάντα.


ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΙΔΙ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ...ΤΙ ΘΑ ΛΕΩ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ...ΘΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΤΟΤΕ..
Καθώς μεγάλωνα κ μετακινούμασταν καθε τρία χρόνια απαντούσα πως είμαι από την

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Νόμιμη ή όχι η έκφραση λόγου του στρατιωτικού στον τύπο και στα ΜΜΕ;

dikasthrio

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Η συνεχιζόμενη εξαθλίωση του Έλληνα στρατιωτικού, η αποδυνάμωσή του και η φτωχοποίησή του, η στοχοποίησή του και η πολύτροπη εξουθένωσή του (ψυχολογική, ηθική και σωματική) με ό,τι εξ αυτών συνεπάγεται ως επακόλουθο, δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο τον Ελληνικό λαό, αναπόσπαστο κομμάτι του οποίου είναι. Οι Έλληνες πολίτες διψούν για πληροφόρηση μέσα από τους λειτουργούς της ενημέρωσης, αποστολή των οποίων είναι η αποτύπωση της αλήθειας και μόνο. Ο Έλληνας στρατιωτικός μέσα από τις Ενώσεις του οφείλει να ενημερώνει και θα το πράττει με όλες τους τις δυνάμεις. Ωστόσο Κασσάνδρες τιτιβίζουν, προσπαθώντας να εκφοβίσουν, αποπροσανατολίσουν και να εγκλωβίσουν τη σκέψη του Έλληνα πολίτη σε πράξεις που προφανώς οι ίδιες ευαγγελίζονται, αλλά φοβούνται να ψελλίσουν.

Πόσο νόμιμη, λοιπόν, είναι η ελεύθερη έκφραση γνώμης ή σκέψης του στρατιωτικού στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο και τα ΜΜΕ; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν περιορισμοί;
Χρειάζεται άδεια της Υπηρεσίας ο στρατιωτικός για να εγγραφεί στις Ενώσεις του;

emblhma espea-1

Επειδή διάφοροι παπαγαλίσκοι το τελευταίο διάστημα παπαγαλίζουν οτιδήποτε προκειμένου να αναχαιτίσουν τη συσπείρωση – εγγραφή των στρατιωτικών στις, με δικαστικές αποφάσεις, Περιφερειακές Ενώσεις τους και αποφεύγοντας να καταθέσω την προσωπική μου άποψη, που είμαι σίγουρος ότι θα σχολιασθεί ένθεν κακείθεν ποικιλοτρόπως, μεταφέρω απόσπασμα της υπ΄ αριθμ. 2822/2005 απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έχει ως εξής:

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα ενός στρατιωτικού στο λαό της Ηπείρου



      

       Λαέ της Ηπείρου, για δεκαετίες ολόκληρες ο στρατός ήταν το καμάρι σας. Η ιστορική  8η Μεραρχία ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής και το καύχημα ολόκληρου του ελληνικού λαού.  Αλήθεια κάθε χρόνο πόσοι από εμάς δεν βουρκώνουν ακούγοντας τις ιστορικές αναδρομές στον ελληνοιταλικό πόλεμο και τα κατορθώματα των ηρώων μας αξιωματικών και στρατιωτών.
      Ο ηπειρώτικος λαός νιώθει αναπόσπαστο κομμάτι του το στρατό γι’αυτό και

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Έλληνας στρατιωτικός διαδηλώνει. Νόμιμη ή παράνομη ενέργεια;

Ο Έλληνας στρατιωτικός διαδηλώνει. Νόμιμη ή παράνομη ενέργεια;

kinhtopoihsh

Το δικαίωμα της συνάθροισης κατοχυρώνεται στο άρθρο 11 του Ελληνικού Συντάγματος και είναι το αρχαιότερο δικαίωμα συλλογικής - ομαδικής δράσης στο ελληνικό συνταγματικό δίκαιο. Συνδέεται στενά με την ελευθερία της έκφρασης (άρθρο 14 παρ. 1 Σ) και τη συμπληρώνει. Καλύπτει τη δημόσια συνάθροιση σε ανοιχτό χώρο, την οποία δεν εξαρτά από προηγούμενη άδεια της

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτοί θα είναι οι μισθοί των στρατιωτικών



    Αυτοί θα είναι οι μισθοί των στρατιωτικών μετά την ενσωμάτωση των νέων μειώσεων. 

      Συνάδελφοι
       Δραματικές είναι οι στιγμές που ζούμε όλοι οι ένστολοι της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες μετά από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που έχουν δει το φως τις δημοσιότητας και μας παρουσιάζουν σαν τους ‘προνομιούχους’ της ελληνικής κοινωνίας  καθώς επίσης και των προσπαθειών κάποιων να διασπάσουν το ενιαίο μέτωπό μας χαρακτηρίζοντας κάποιους από μας μάχιμους και τους υπόλοιπους μη μάχιμους. Θεωρούν ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια στους μισθούς μας για να υλοποιήσουν, μέσω των μειώσεων τους, τις περικοπές που μας έχει επιβάλει η τρόικα. Γνωρίζουν άραγε οι αποφασίζοντες τις πραγματικές περικοπές που έχουν γίνει στα μισθολόγια μας; Γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του λειτουργήματός μας που μας κάνει πιο ευάλωτους από όλους τους άλλους δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς υπαλλήλους; Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή και ας επισημάνουμε για ακόμα μια φορά