Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

                    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ 1990-1992.                                                 Η ΑΔΙΚΙΑ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ......



      Πέρασαν ήδη έξι χρόνια απο το καλοκαίρι του 2010 οπότε και ψηφίστηκε ο νόμος 3865/10. Με αυτό το νόμο όλοι οι στρατιωτικοί καταταγέντες τα έτη 1990-1992 αποκόπηκαν βίαια απο την κατηγορία των παλαιών ασφαλισμένων που μέχρι τότε ανήκαν και υπέστησαν την βίαιη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης τους κατά 15 ολόκληρα χρόνια.
     
     Βέβαια αμέσως μετά τις αλλαγές του καλοκαιριού του 2010 φάνηκε η εξώφθαλμη αδικία που είχε γίνει και προς τιμήν τους πολλοί βουλευτές όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου ανέδειξαν το θέμα με επερωτήσεις, αναφορές, τροπολογίες κλπ. Ενδεικτικά αναφέρω τους κυρίους Οικονόμου, Κοραντή,  Δημαρά,  Αβραμίδη,  Γεωργιάδη, Αυγενάκη,  Σκρέκα,  Νικολόπουλο, Βαρεμένο, Γεροβασίλη και άλλους πολλους. 
   
     Μάλιστα στο τέλος του 2014 η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κυρία Γεννηματά με την επιμονή της φάνηκε να δίνει μία λύση (ευχάριστη) για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας. Το ασφαλιστικό των 1990-1992 πέρασε απο το υπουργείο οικονομικών, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και όδευε για ψήφιση στη Βουλή. Δυστυχώς με τη πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου το θέμα πάγωσε. 
   
    Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου, αν και είχε δεσμευτεί δημόσια να επιλύσει αυτή την αδικία δεν έπραξε κάτι, εκτός κάποιων δηλώσεων του υπουργού εθνικής άμυνας.
   
    Και βρισκόμαστε σήμερα  στα μέσα του 2016 και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Οι στρατιωτικοί της εν λόγω κατηγορίας είναι εγκλωβισμένοι πλέον και δεν μπορούν να κάνουν κανένα προγραμματισμό για το μέλλον τους. Αναμένουν πράξεις και λύσεις και όχι λόγια, αν και το τελευταίο χρόνο ακόμα και τα λόγια σταμάτησαν να ακούγονται.  Η ομοσπονδία των στρατιωτικών έχει καταθέσει πλήθος προτάσεων επί του θέματος. Μένει η πολιτική βούληση των κυβερνώντων. Δικαιολογίες του τύπου ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ δεν γίνονται πλέον πιστευτές γιατί όλες οι κυβερνήσεις έχουν νομοθετήσει κόντρα στις επιταγές των τροικανών.

  Οι στρατιωτικοί της εν λόγω κατηγορίας είναι αγανακτισμένοι και πικραμένοι και απαιτούν εδώ και τώρα αποκατάσταση της αδικίας. Οψόμεθα.......