Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ημέρες κρίσιμων αποφάσεων



  Ημέρες κρίσιμων αποφάσεων ή λεονταρισμοί    προαποφασισμένης σφαγής;

       

        Συνάδελφοι

      
       Ζούμε όλοι πρωτόγνωρες εμπειρίες τον τελευταίο καιρό. Κάθε μέρα η ακριβέστερα κάθε ώρα αλλάζει και το σενάριο που αφορά το ύψος των περικοπών των ειδικών μισθολογίων, άρα και το ύψος του μισθού με τον οποίο καλούμαστε να συντηρήσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας. Κάθε μέρα είμαστε με ένα κομπιουτεράκι στα χέρια και υπολογίζουμε….. -20%, -12%,  -5%,  -6%, βγάλε το επίδομα εξομάλυνσης, βγάλε τα εκτός έδρας, βγάλε το χρονοεπίδομα. Και μέσα σε όλα επανέρχονται και τα γνωστά παπαγαλάκια που μεταφέρουν δήθεν πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ περί αύξησης του χρόνου εργασίας των στρατιωτικών κατά
5 χρόνια.
       Απαράδεκτο. Αλήθεια πως περιμένουν άραγε να μείνουμε προσηλωμένοι στην αποστολή μας κάτω από αυτές τις συνθήκες; Πως περιμένουν να ασκήσουμε  απερίσπαστοι το λειτούργημά μας, όταν γνωρίζουμε ότι πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης δικής μας και των οικογενειών μας;
       Ε λοιπόν είναι αδύνατο να λειτουργήσει έτσι ο οποιοσδήποτε εργαζόμενος, πόσο  μάλλον ο στρατιωτικός όπου η αποστολή του απαιτεί να είναι ταγμένος σε αυτή ‘ψυχή τε και σώματι’  24 ώρες το εικοσιτετράωρο.    
       Ας αφήσουν λοιπόν τους λεονταρισμούς και ας δώσουν μια και καλή λύση στο μισθολογικό των στρατιωτικών. Δεν θα βρείτε εδώ κύριοι περίσσια χρήματα για να κλείσετε το έλλειμμα των μελλοντικών προϋπολογισμών.  Ξεκινήστε πρώτα από τους υψηλά αμειβόμενους δημόσιους λειτουργούς, φτάστε τους στο επίπεδο των 2.000 ή 1800 ευρώ και μετά ασχοληθείτε και με τα 1200 ή 1000 ευρώ των στρατιωτικών. Δεν μπορεί στη σημερινή εποχή να μιλάμε για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων άνω των 2000 ευρώ την ίδια στιγμή που εμείς προσπαθούμε να επιβιώσουμε με τα μισά.
      Κύριοι αποφασίζοντες προσέξτε, όταν ο στρατιωτικός δεν θα μπορεί να ζήσει με το μισθό του απλά θα παραιτηθεί, και τότε μπορεί να πιάσετε το στόχο της μείωσης κατά 150.000 στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015, θα έχετε όμως διαλύσει το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, και αυτό ξέρετε δεν περνάει απαρατήρητο.
      Ήρθε η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων….. σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, βάλτε το χέρι στη καρδιά και αποφασίστε.
          
     Γκαβαρδίνας Βασίλειος
          Ανθλγος (ΑΠΖ)
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.