Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ;

    Σε συνάντηση της ΑΝΥΕΘΑ κυρίας Φώφης Γεννηματα με εκπροσώπους των αποστράτων δήλωσε ότι επίκειται αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας. Η συγκεκριμένη αλλαγή αφορά τους καταταγέντες από το 1990 εώς το 1994, κάνοντας πιο ομαλή τη μετάβαση απο το  καθεστώς της 25ετίας στα 40 χρόνια υπηρεσίας (35 πραγματικά).

Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε σε δημοσίευμα του ON ALERT :

 
“Δεν υπάρχει θέμα για αναστολή λειτουργίας στρατιωτικών νοσοκομείων”, υποστήριξε η ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Συντονιστικού Οργάνου των αποστράτων.

Στη συνάντηση συμετείχε και ο πρόεδρος του του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ,Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποιος έγραψε στη προσωπική του σελίδα στο facebook:

“... Διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει ούτε έχει συζητηθεί μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και του Υπουργείου Υγείας,κανένα θέμα αναστολής λειτουργίας ή ενοποίησης
των Στρατιωτικών Νοσοκομείων. Απλά δρομολογήθηκαν αυτή την εποχή οι ειλημμένες αποφάσεις δημιουργίας, πρότυπων κέντρων/κλινικών/πλήρους μονάδας παροχής υγείας,μ με συνένωση μονάδων και προσωπικού, αρχικώς στον τομέα της καρδιοχειρουργικής και μετέπειτα στη φυσική αποκατάσταση-ψυχική υγιεινή,τεχνητής γονιμοποίησης και οδοντιατρικής.
Για το θέμα των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, προς τα Νοσοκομεία,αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την απόδοση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων σε συνάρτηση με τους υφιστάμενους διαθέσιμους πόρους του Ταμείου.


Επίσης γνωστοποίησε μια σειρά θεμάτων για τα οποία έχουν αναληφθεί ενέργειες από το Υπουργείο όπως :

-Η αλλαγή του ασφαλιστικού καθεστώτος για τα έτη 2015 έως 2019, για ομαλότερη μετάβαση απο τα προαπαιτούμενα 25 έτη (τελος 2010) στα 40 (35 πραγματικά)
-Νομοθετική ρύθμιση αναφορικά με την άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας,για τα στελέχη των Ε.Δ. που έχουν πτυχίο παραγωγικών σχολών(εισήγηση Συνδ.Αποφοίτων ΣΣΑΣ)
-Εξέταση χορήγησης αυξημένου μερίσματος ΜΤΣ στις ορφανικές οικογένειες των στρατιωτικών μετόχων που φονεύθηκαν σε...........
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.