Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΤΏΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ



               ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΤΏΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ


 
           Διαβάζουμε καθημερινά ότι "κύκλοι του ΥΠΕΘΑ" διαρρέουν ότι στο νέο μισθολόγιο των ενόπλων δυνάμεων δεν θα γίνουν περικοπές". Γιατί υποτιμούν τη νοημοσύνη μας; Ο έλληνας στρατιωτικός έχει μάθει να είναι πάντα πειθαρχημένος και υπομονετικός αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι ευκολόπιστος.
          Θα υπενθυμίσουμε λοιπόν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά το λόγο που συστάθηκε η επιτροπή για τη σύνταξη νέου μισθολογίου στις Ε.Δ. Ο λόγος λοιπόν δεν είναι για να κάνει "ένα σύγχρονο μισθολόγιο και να αποκαταστήσει αδικίες". Ο μοναδικός λόγος είναι να υλοποιήσει τη ειλημμένη απόφαση για περικοπές ύψους 88 εκατομμυρίων στους εν ενεργεία και 160 εκατ. στους εν αποστρατεία στρατιωτικούς. Κανένας άλλος.

       Άρα γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι είτε παραμείνει το καθεστώς των μισθολογικών προαγωγών είτε αντικατασταθεί από την αμοιβή στον κατεχόμενο βαθμό, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο για την τσέπη μας. Δηλαδή επιπλέον περικοπή στο μισθολόγιο των στρατιωτικών.
         Διαβάσαμε επίσης ότι υπάρχει περίπτωση το επίδομα εξομάλυνσης να αντικατασταθεί από ισόποση αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση. Πραγματικά πανέξυπνο. Αλλάξω την ονομασία ενός επιδόματος και δίνω ένα επιπλέον επιχείρημα στα δικαστήρια για να μη πληρωθούν ποτέ οι υπερωρίες του κλάδου μας.
         Αισθάνομαι υποχρεωμένος να διαβεβαιώσω τον οποιονδήποτε ότι όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε τη διάλυση του κλάδου όπως κάποιοι αιθεροβάμονες αντιμιλιταριστές προσπαθούν να επιβάλλουν. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να επιβληθεί η απόλυτη φτώχια στις οικογένειές μας από κανέναν.

      Η στρατιωτική οικογένεια κατά τη διάρκεια και στο πέρας της κρίσης θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Ο Έλληνας στρατιωτικός πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει στην οικογένειά του τα απαραίτητα για την επιβίωσή της καθώς και τη δυνατότητα στα παιδιά του να σπουδάσουν για να έχουν έτσι ένα καλύτερο μέλλον.
     Ο Έλληνας στρατιωτικός δεν θα επιτρέψει ποτέ σε κάποιους να τον περιθωριοποιήσουν.  Δεν πρέπει να γίνει και δεν θα γίνει ποτέ πολίτης β' κατηγορίας.
     Ο έλληνας στρατιωτικός απαιτεί να επωμιστεί το ίδιο κόστος, από τη κρίση, όπως όλοι οι πολίτες της χώρας μας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθεί το σχέδιο της εξόντωσής του που κάποιοι έχουν σχεδιάσει και εφαρμόζουν απαρέγκλιτα εδώ και τρία χρόνια.
         Με τη κρυφή ελπίδα ότι έστω και τη τελευταία  στιγμή κάποιοι θα λογικευτούν και θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων......

     Γκαβαρδίνας Βασίλειος
         Ανθλγός (ΑΠΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.