Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η δύναμη είμαστε όλοι εμείς

ethelontismos

Του Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΓ) Α. Τσουκαράκη

Δύσκολοι οι καιροί. Όλοι βάλλουν εναντίον όλων. Τα προβλήματα τρέχουν. Λύσεις δεν γνωρίζουμε εάν θα υπάρξουν, τουλάχιστον έτσι όπως μας παρουσιάζονται, από τους ίδιους, ενδεχομένως, που τα δημιούργησαν.

Στρεφόμαστε σε γνωστούς και αγνώστους. Ψάχνουμε το κάτι το διαφορετικό. Πού βρίσκεται; Είναι δίπλα μας; Δεν το βλέπουμε; Δεν θέλουμε να το δούμε; Είναι κλειστά τα μάτια μας; Τα κλείνουμε μόνοι μας; Μας τα κλείνουν οι άλλοι; Μα ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι; Τουλάχιστον ας κρατήσουμε ανοικτά τα αυτιά μας.

Στο ίδιο παιχνίδι και οι στρατιωτικοί. Πολίτες της ίδιας κοινωνίας και αυτοί, με τα ίδια προβλήματα. Οικογενειάρχες με τα ίδια βιώματα, τις ίδιες αξίες, τα ίδια ιδανικά. Σε τι διαφέρουν από τους λοιπούς; Μα μόνο στα δικαιώματα, που υπολείπονται των λοιπών. Στις υποχρεώσεις έχουν το κάτι τις παραπάνω. Πρέπει, βλέπετε, να υπερασπίσουν την Εθνική μας ανεξαρτησία, την Εθνική μας κυριαρχία. Στην άκρη λοιπόν τα προβλήματα.

Δεν πρέπει, εσείς ως στρατιωτικοί να έχετε – όπως μας λένε – προβλήματα. Τα φροντίζουμε εμείς όλα για εσάς. Μη σκέφτεστε τίποτα. Δώστε μας την ψυχή σας. Κάντε την υπέρβασή σας. Κάντε το για εμάς. Γιατί το πιστεύετε. Το θέλετε. Το ζείτε. Όλα θα σιάξουν. Θα γίνουν όπως και πριν.

Μα πότε; ρωτάμε. Η ζωή είναι μικρή. Δίνουμε τα καλύτερά μας χρόνια. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας αυτά που τους αναλογούν. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε στις οικογένειές μας αυτά που τους αξίζουν. Δεν μπορούμε να προσφέρουμε αυτά που αγαπάμε, αυτά που θέλουμε. Γιατί γίναμε έτσι;

Κι όμως η λύση υπάρχει. Αυτό φοβούνται. Ποιοι το φοβούνται; Το γνωρίζουν οι ίδιοι πολύ καλά. Ενεργοποιούν τους μηχανισμούς τους (τόσο στο εσωτερικό, με κεκαλυμμένο, φιλικό, μανδύα, όσο και στο εξωτερικό) για να το αποτρέψουν. Προσπαθούν να σιγήσουν τη φωνή. Να τρομάξουν την ψυχή. Να σταματήσουν την καρδιά να κτυπά. Μπορούν άραγε; Έχουν τη δύναμη; Όχι. Η δύναμη είμαστε όλοι εμείς.

«Στη ζωή σου είναι προτιμότερο να είσαι ορμητικός, παρά επιφυλακτικός», Niccolo Machiavelli.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.