Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ  ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ

 του Ανθλγου (ΑΠΖ) Γκαβαρδίνα Βασιλείου

     

      

       1.Εφαρμογή άμεσα της οχτάωρης καθημερινής  ή σαραντάωρης εβδομαδιαίας εργασίας . Υπενθυμίζω  ότι μόνο οι Έλληνες στρατιωτικοί από όλους τους εργαζόμενους όλου του πολιτισμένου κόσμου συνεχίζουν να εργάζονται, κατα μέσο όρο  12 , 13  ή και 14 ώρες την ημέρα (δηλαδή 60 και πλέον  ώρες  την εβδομάδα χωρίς αμοιβή).
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.      
                         α. Μετά την 24ωρη υπηρεσία να ακολουθεί απαλλαγή(ρεπό) και μία ακόμη απαλλαγή(αδιάθετο) την οποία το στέλεχος θα παίρνει την ημέρα της αρεσκείας του μέσα σε μια εβδομάδα.   
                            β. Οι ασκήσεις να είναι οκτάωρες (πρωινές ή νυχτερινές) έτσι το στέλεχος θα διανυκτερεύει στην οικία του. Αν αυτό δεν είναι εφικτό να δίνονται απαλλαγές στο πνεύμα όσα επιπλέον οκτάωρα, τόσες απαλλαγές.                                                                                                            

       2. Καθιέρωση της τοποθέτησης σε φρουρά επιλογής μετά τα 25 χρόνια υπηρεσίας, ανεξαρτήτως αριθμού  μεταθέσεων και παραμονή στη συγκεκριμένη φρουρά μέχρι την συνταξιοδότηση.
             ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 
                                     α. Προτείνεται και εφαρμογή της μετάταξης σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες για την επίτευξη αυτής της πρότασης, ειδικά των χαμηλόβαθμων στελεχών.
                                     β. Μέχρι την εφαρμογή των παραπάνω  προτείνεται η επαναφορά της δυνατότητας του στρατιωτικού για αποστρατεία μετά την συμπλήρωση των 25 χρόνων υπηρεσίας.
                                     γ. Για τα στελέχη αποφοίτους ΑΔΙΣΠΟ, Α.Σ.Π.που δεν μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της ευεργετικής διάταξης προτείνεται ένα επιπλέον οικονομικό όφελος στο μισθό και στη σύνταξη.

       3. Άμεση έναρξη κατασκευής στρατιωτικών οικημάτων για την στέγαση όλων των στελεχών ανεξαρτήτως βαθμού.
             ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
                     α. Μέχρι την υλοποίηση αυτού του στόχου προτείνεται η μακροχρόνια μίσθωση από την υπηρεσία διαμερισμάτων, 75 εως 85 τ.μ. για την στέγαση των στελεχών .
                     β. Εκμετάλλευση των εγκαταλειμμένων στρατοπέδων με οποιοδήποτε τρόπο(ανταλλαγή ή πώληση) αποκλειστικά και μόνο για κατασκευή οικημάτων για τα στελέχη.
       
        4. Ανάληψη απο την υπηρεσία της υποχρέωσης να απασχολεί τις συζύγους των στρατιωτικών σε διάφορες εργασίας του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα .
              ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ                                                                                                                                              
                    α. Μέχρι την εφαρμογή της παραπάνω πρότασης προτείνεται η πριμοδότηση για διαγωνισμούς του δημοσίου                                                                                                 
                    β.Η δυνατότητα εξαγοράς ενσήμων με μικρό κόστος μέχρι την συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού για λήψη σύνταξης.

       5. Επαναφορά της πριμοδότησης των τέκνων των στρατιωτικών για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές σαν αναγνώριση της ταλαιπωρίας που αυτά υφίστανται απο την συνεχή αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ( άρα και της αναγνώρισης ότι δεν συναγωνίζονται , στις πανελλήνιες εξετάσεις, επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους).

       6. Αποκατάσταση της τεράστιας αδικίας, με την εφαρμογή του νέου συνταξιοδοτικού νόμου, στους στρατιωτικούς (παλαιούς ασφαλισμένους) που εντάχθηκαν στην υπηρεσία κατά τα έτη 1990, 1991 και 1992, σύμφωνα με την πρόταση του ΣΥΣΜΕΔ.

       7.  Αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των Ε.Μ.Θ.  ,μέσω της  βαθμολογικής εξίσωσή τους με τις εθελόντριες συναδέλφισσές  μας .

       8.  Επαναφορά του εισοδήματος των στρατιωτικών στα προ του 2010 επίπεδα ,για την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης.
        
       9. Σε περίπτωση που στρατιωτικός διαθέτει ιδιόκτητη κατοικία προς ενοικίαση ενώ αυτός μισθώνει άλλη κατοικία στο τόπο που υπηρετεί, να μην φορολογείται για το μίσθωμα που εισπράττει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.