Σάββατο 16 Ιουνίου 2012


  Ανάρτηση του Ανθλγου (ΑΠΖ)Γκαβαρδίνα Βασιλείου στο ΟΜΗRΟΙ.GR με θέμα:

Γιατί παραιτείται ένας στρατιωτικός.

Παραθέτω τους λόγους που οδηγούν ενα στέλεχος του Στρατου Ξηράς σε παραίτηση με την συμπλήρωση των υποχρεωτικών χρονων παραμονής στο στράτευμα.

----1.Ωραριο εργασιας.
Στις μοναδες εσωτερικου, στα μισα χρονια δηλαδη της παραμονης στο στρατευμα ,
και σαν αποτελεσμα μονο των υπηρεσιων ενα στελεχος εργαζεται περιπου 56 ωρες επιπλεον το μηνα (υπολογισμενο με 3,5 υπηρεσιες το μηνα), δηλαδη 14 ωρες τη βδομαδα ,δηλαδή 3ωρες επιπλεον την ημερα.Επομενως κάθε στελεχος εργαζεται   10,5 ωρες την ημερα χωρις υπερωριακη αμοιβη.

Στις παραμεθωριες μοναδες, στα αλλα μισα χρονια δηλαδη της παραμονης στο στρατευμα, οι ωρες εργασιας σαν αποτελεσμα των υπηρεσιων,των ασκησεων και των εβδομαδιαιων οργανων υπηρεσιας  αυξανονται  σε 120 επιπλεον το μηνα, δηλαδη 30 την εβδομαδα,δηλαδη 6 την ημερα. Επομενως  το ιδιο στελεχος εργαζεται 13,5 ωρες την ημερα.

Ο μεσος ορος λοιπον ολων των παραπανω αντιστοιχει σε 12 ωρες εργασιας την ημερα δηλαδη 50% περισσοτερο απο ολους τους αλλους εργαζομενους.

(Στα παραπάνω  δεν εχω υπολογισει τις παραμονες των συναδελφων στα φυλακια που πολλες φορες περνουσαν και τον ενα μηνα,τις βραχονησιδες,το παλιο ωραριο εργασιας τριτες παρασκευες, τις νυχτερινες, τις φωτιες,τις πλημμηρες, τις περιπολιες για προστασια των δασων ,το κυνηγι λαθρομεταναστων,τις δεντροφυτευσεις ,τους υποχρεωτικους εκκλησιασμους,τις εορτες πασχα χριστουγεννα πρωτοχρονια εντος του στρατοπεδου για εορτασμο μαζι με τους οπλιτες,τις απεγκλωβισεις απο χιονοπτωσεις και πτωσεις αεροπλανων, την υπερωριακη απασχοληση εντος του στρατοπεδου με διαφορες προφασεις π.χ. φορτος εργασιας,τις κινησεις με οχηματα περα του ωραριου, την μεταφορα υλικων, τη συνοδεια οπλιτων, τις επιθεωρησεις οπου συναδελφοι εργαζονται μερα νυχτα και περα των 5 ημερων, τις αντιπροσωπιες, και αλλα πολλα.
Αν υπολογισω λοιπον τα παραπανω ενα στελεχος υπερβαινει τις 14 ωρες εργασιας την ημερα. Οχι δεν προκειται για τριτοκοσμικο ωραριο εργασιας αλλα για ωραριο εργασιας των πρωτων χρονων της βιομηχανικης επαναστασης (200 χρονια πριν).
----Αυτος ειναι λοιπον ενας πολυ σοβαρος λογος για τον οποιο παραιτουνται τα στελεχη μετα το περας της 25ετιας.

2 Μεταθεσεις
Οι συχνοτατες μετακινησεις καθε 2 η 3 χρονια του συναδελφου εχει ως αποτελεσμα την εξουθενωση του ιδιου και της οικογενειας του. Η οικογενεια ειναι υποχρεωμενη να ειναι συνεχως σε ξενο τοπο, αγνωστοι μεταξυ αγνωστων, και με την απουσια του συζυγου και πατερα ιδιαιτερα εμφανη, σαν αποτελεσμα των πολλων ωρων εργασιας του.

3 Εργασια συζυγου
Ειναι γενικα αποδεκτο οτι στη σημερινη εποχη ειναι αδυνατο να συντηρηθει η οικογενεια οταν εργαζεται μονο ο ενας συζυγος. Δεν υπαρχει καμια συζυγος στρατιωτικου η οποια να εχει περισσοτερα απο 2000 ενσυμα κατα τη διαρκεια την παραμονης του συναδελφου στο στρατευμα . Οι λογοι ειναι προφανείς ( οι συχνες μετακινησεις , η μεγαλη ανεργια στις παραμεθοριες περιοχες οπου μετατιθονται τα στελεχη , οι απουσια του συζυγου και των παππουδων σε συνδιασμο με την ανυπαρξια βρεφονηπιακων σταθμων αναγκαζουν την συζυγο να μενει στο σπιτι για τη φροντιδα των παιδιων).Ετσι λοιπον η οικογενεια του στρατιωτικου ειναι καταδικασμενη να συντηρειται μονο με ενα μισθο , αυτον του συζυγου.

4 Ενοικιο
Για ολα τα χρονια της εργασιας του ο στρατιωτικος ειναι αναγκασμενος να καταβαλει το 1/4 με 1/5 του μισθου του για το ενοικιο του σπιτιου του. Αυτο σε συνδυασμο με την αναγκαστικη ανεργια της συζυγου καταδικαζει την οικογενεια ολοκληρη να ζει κατω απο τα ορια της φτωχιας.

----- Αυτοι νωμιζω οτι ειναι οι βασικοτεροι λογοι που ενας στρατιωτικος αναγκαγεται να παραιτηθει απο την υπηρεσια του με την συμπληρωση των υποχρεωτικων χρονων παραμονης στο στρατευμα.
Αυτα πιστευω οτι πρεπει να προβαλουμε προς τα εξω και ιδιαιτερα στα μμε απο τα οποια εχουμε δεχθει πολλες αδικες επιθεσεις.

ευχαριστω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.