Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Τι θα κάνει η ΝΔ με το μισθολόγιο των στρατιωτικών.
 Aπαντώντας σε ερωτήματα του Ανθλγου (ΑΠΖ) Γκαβαρδίνα Βασιλείου συντονιστή της Ε.Σ.Πε.Ηπείρου  η ΝΔ επιχειρεί να διευκρινίσει τι θα κάνει
με το θέμα των ειδικών μισθολογίων των στρατιωτικών.Η σύγχυση που προκλήθηκε από την αναφορά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σε “ιπτάμενους και αστυνομιμούς” ήταν δικαιολογημένη ,αφού όλοι οι υπόλοιποι θεώρησαν ότι η δέσμευση Σαμαρά δεν τους “πιάνει”.

Σύμφωνα με την απάντηση που δόθηκε:

Αντώνης Σαμαράς / Antonis Samaras

Αγαπητέ Βασίλη, πρώτα απ΄όλα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την παρέμβασή σου και για τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και ιδέες που καταθέτεις. Ξέρεις, εδώ στη ΝΔ, γνωρίζουμε πολύ καλά όλα όσα αναφέρεις, γνωρίζουμε τη σκληρή δουλειά που κάνετε, τις δυσκολίες που έχετε τα εμπόδια και όλα όσα αναφέρεις. Αυτό που εμείς ως κάμμα λέμε είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε μείωση στα ειδικά μισθολόγια αρχίζοντας από τους αστυνομικούς και πιλότους και προχωρώντας σε όλα τα ειδικά μισθολόγια. Επίσης, υπάρχουν και οι προτάσεις που αναφέρουν καμία επιπλέον μείωση σε μισθούς και συντάξεις καθώς και κανέναν άλλο φόρο.
Σε ευχαριστώ και πάλι και εκ των προτέρων για τη βοήθεια και την πολύτιμη συμβολή σου στην προσπάθεια που κάνουμε με όποιον τρόπο θεωρείς καταλληλότερο. Είμαστε στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση. Να είσαι καλά!

Με εκτίμηση
WebTeam ΝΔ


Ποιο ήταν το μήνυμα που έφθασε στη ΝΔ και προκάλεσε την απάντηση:

“Κύριε πρόεδρε
Με μεγάλη μας χαρά ολοι οι στρατιωτικοί ακουσαμε στα κανάλια οτι δεν πρόκειτε να μειωσετε άλλο τα ειδικά μισθολόγια , αν και η πατριδα περναει τεραστια κρίση, σαν αναγνώρηση του εργου που επιτελούμε, του ιδιόμορφου ωράριου εργασίας μας, των ιδιόμορφων συνθηκών εργασίας μας(συνεχεις ασκήσεις, μεταθέσεις κλ),και φυσικά την παραδοχή ότι η περεταίρω μείωση του μισθού μας είναι αδύνατη και η απώλεια του εισοδήματος του στρατιωτικού δεν αντικαθίσταται,(εξαιτίας της υποχρεωτικής ανεργίας της συζυγου , και της αδυναμίας του στρατιωτικου να εργαστεί σε αλλη εργασία για αναπλήρωση του εισοδήματός του). Η χαρά μας αυτή μετατράπηκε σε εκπληξη οταν διαβάσαμε στις προτάσεις του κόμματός σας οτι δεν θα γίνουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια ΜΟΝΟ των μάχιμων αστυνομικών και των ΠΙΛΟΤΩΝ.
Οσο και να θελουμε να αναγνωρίσουμε την επικινδυνότητα των συναδέλφων μας πιλότων ,πρέπει να επισημάνουμε οτι οι συγκεκριμένοι συναδελφοί μας αμοιβονται καλύτερα απο τους υπόλοιπους στρατιωτικούς και εχουν περιορισμένες μεταθέσεις (και αυτές σε μεγάλες πόλεις αρα οι συζυγοί τους εχουν περισσότερες πιθανότητες να εργαστούν). Ολοι εμείς οι υπολοιποι στρατιωτικοι είμαστε υποχρεωμένοι στα 35 χρόνια της εργασίας μας να πληρώνουμε το 1/4 του μισθού μας για ενοίκιο, να υπομένουμε πανω απο 10 μεταθέσεις,(τις περισσότερες σε χωριά των συνόρων μας) , να εργαζόμαστε πάνω απο 60 ώρες την εβδομάδα (χωρις αμοιβη), να επιβαλουμε στις συζύγους μας την ανεργία(λογω μεταθέσεων που μεταφραζεται σε ανυπαρκτα ενσυμα αρα μηδενική συνταξη ), να ταλαιπωρούμε τα παιδιά μας με τη συνεχή αλλαγη σχολικου περιβάλοντος(το παιδί μου εχει αλλάξει ήδη 6 σχολεία και τωρα ξεκινάει το Λυκειο), και φυσικά ζουμε με την αγωνία της επόμενης μέρας μιας και αν καταργηθεί ή μοιωθεί περαιτερω το εφαπαξ, η αποκτιση μιας κατοικίας στη συνταξη θα ειναι απιαστο όνειρο.
Μέχρι χθές ξέραμε οτι ήμασταν εργαζόμενοι Β κατηγορίας..... με την εφαρμογή των εξαγγελιών σας θα γίνουμε γ κατηγορίας.. και επεται και συνέχεια.
Καταρχην θα ήθελα να ρωτήσω πως θα γίνει αυτός ο διαχωρισμος των αστυνομικών και των πιλότων.Μεχρι χθες ήμασταν ΟΛΟΙ στο ιδιο μισθολόγιο. Απο αυριο τι θα γίνει; Θα γίνουν δυο τα ειδικά μισθολόγια; ενα των αστυνομικων και των πιλοτων και ένα των υπολοιπων στρατιωτικων , των πυροσβεστών και των λιμενικών;
Τις απώλειες εσόδων ποιοί θα τις επομισθούν; Οι υπολοιποι στρατιωτικοι;
ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ θεωρώ μεγάλο λάθος την περαιτερω συρικνωση των ειδικών μισθολογίων ΑΛΛΑ θεωρώ ακόμα μεγαλυτερο λάθος τον διαχωρισμο των στρατιωτικών σε προνομιούχων και μη.
Σας παρακαλώ αν κληθείτε απο τον ελληνικό λαο να εφαρμόσετε το προγραμμά σας να θυμηθείται και αυτους τους ανθρώπους που, αν και δεν ανήκουν στην κατηγορία των προβεβλημένων στρατιωτικων ,φυλάττουν Θερμοπυλες σε καποιο μικρό χωριό του Εβρου ή των νησιών μας ( μαζί με τις οικογένειες τους).Δεν εχει και τοση μεγάλη σημασία αν “οδηγας” ενα αεροπλάνο , ενα αρμα μάχης ή ενα ταπεινό τζιπάκι, όταν πας στο μπακάλη να ψωνήσεις θέλεις ακριβώς τα ίδια χρήματα για να ταίσεις την οικογένειά σου.
Δεν γνωρίζω ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ αν θα φτάσει ποτέ αυτο το μυνημα σε σας η στους συνεργάτες σας, εύχομαι μόνο αν το διαβάσετε να αναθεωρήσετε τις εξαγγελίες σας και να μην προβείτε σε αλλη περικοπή στα ειδικά μισθολόγια, αλλα αν αυτό είναι αναγκαίο να γίνει σε όλους το ίδιο. Τουλάχιστον δεν θα δημιουργήσετε αδικίες και διχόνοιες στους κόλπους του στρατεύματος.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.