Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Δηλώσαμε και θα συνεχίσουμε να δηλώνουμε την παρουσία μας.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι.

sysmed

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Πέμπτη 01-11-2012 και ώρα 16.30΄ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών στο χώρο μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ). Η συγκέντρωση από πλευράς αριθμού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που περίτρανα δηλώνει ότι το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που ασκήθηκε το τελευταίο διάστημα δεν μας άγγιξε. Οι αναμενόμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το προχωρημένο της ώρας επέβαλλαν την πολιτική ενδυμασία, για τους εν ενεργεία.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας, μπροστά από την είσοδο της ΛΑΕΔ, διαβάστηκε το ψήφισμα, που ακολουθεί της παρούσης ανακοίνωσης, και αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής των φορέων επισκέφθηκε το Υπουργείο Οικονομικών με πρόθεση να συναντηθεί με τον Υπουργό κ. Στουρνάρα και να του επιδοθεί ψήφισμα, μαζί με αντιστοιχη αντιπροσωπεία των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά βιώσαμε την απαξίωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και αντί του κ. Στουρνάρα συναντηθήκαμε με το δντή του γραφείου του, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχει να μας πει τίποτα.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων με στόχο να επιδοθεί το ίδιο ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη, και σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Η καθ’ όλα ειρηνική πορεία είχε παλμό και κινήθηκε μέσω πλατείας Κολωνακίου, Ακαδημίας και κατέληξε στη Β. Σοφίας, μπροστά από την Βουλή, αποδεικνύοντας ότι οι στρατιωτικοί και θέλουν και μπορούν να διαδηλώνουν όποτε και εάν απαιτηθεί και μάλιστα για αρκετό μάλιστα χρόνο στους δρόμους της Αθήνας.
Αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής των φορέων αν και ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη για την επίδοση του ψηφίσματος, ο οποίος βρισκόταν εντός της Βουλής αλλά δεν μας δέχτηκε, συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα της Βουλής, κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου.
Στον κ. Γενικό εκθέσαμε καταρχήν τους προβληματισμούς μας από τη συνεχή απαξίωση της Κυβέρνησης στο να δεχτεί και να συνομιλήσει μαζί μας και στην συνέχεια του παρουσιάσαμε τα προβλήματα που απασχολούν τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικούς. Προβλήματα τα οποία μας οδήγησαν 38 ολόκληρα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση να «κατέβουμε» στο δρόμο διαδηλώνοντας, γιατί πλέον η ανέχεια μας έχει φτάσει στα όρια μας!
Καταστήσαμε καθαρό ότι πλέον δεν πρέπει να μας θεωρούν «δεδομένους» και υποστηρίξαμε με πάθος τα δίκαια αιτήματά μας.
Όπως ήταν αναμενόμενο ο κ. Γενικός μας υποσχέθηκε να μεταβιβάσει στον κ. Πρόεδρο και στα κοινοβουλευτικά κόμματα τόσο το ψήφισμα όσο και τους προβληματισμούς μας.
Αγαπητοί συνάδελφοι, η συγκέντρωση και η πορεία μας είχε νέα ελπιδοφόρα χαρακτηριστικά, μας γέμισε εμπειρία και στέφθηκε από πλήρη επιτυχία. Βγάζουμε συμπεράσματα. Ο αγώνας μας θα συνεχισθεί. Παίρνουμε δύναμη και δεν απογοητευόμαστε. Είναι η αρχή. Προχωράμε όλοι ενωμένοι.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.